mobil till spjälsäng

Mobil till spjälsängen.

En sängmobil skaffar man antingen för ett rent estetiskt syfte eller för en praktisk funktion, men självklart kan mobilen uppfylla båda funktionerna samtigt! Sängmobiler finns i en mängd olika utföranden, material och prisklasser. De flesta mobiler ligger i prisspannet 200 – 600 kronor. För många föräldrar hör det till att skaffa en sängmobil som kronan över verket i samband med att spjälsängen monteras och görs iordning inför barnets ankomst, en naturlig del av boandet J

 

Utseende & funktion

Ur det estetiska perspektiviet fungerar mobilen framför allt som en inredningsdetalj i barnrummet /sovrummet och kan väljas efter färg och material för att matcha resterande inredning eller som en cool detalj som bryter av. På marknaden finns mobiler i alla möjliga stilar, allt ifrån mjuka i virkat, textil eller filt till dom som har figurer i plast, trä eller papp. Likaså varierar färgerna från lätta pastelliga till färgglada eller mer grafiskt mönstrade. Ofta föreställer mobilen olika små söta djur i någon form eller kända sagofigurer, andra populära motiv är till exempel stjärnor, månar, moln, luftballonger och bilar.

Mobilen fyller även en praktisk funktion eftersom den blir ett blickfång för barnet, något att föja med blicken, fokusera och ligga och titta på när den behagligt roterar runt. Många mobiler har även en inbyggd speldosa, detta blir såklart extra fachinerande och stimulerande för barnet. Lugn musik har ofta har en lugnade effekt och blir en återkommande trygghet som hjälper till att söva barnet när det ligger och tittar på mobilen samtidgit som en godnattvisa spelas.

 

Montering

De flesta mobiler kommer tillsammans med en tillhörande arm att fästa den i, som spänns fast i spjälsängen. Det finns även separata mobilarmar att köpa, både i plast och i trä, om du bara har köpt en mobil som är som bara är som ett hänge i sig. Ett annat alternativ är att hänga upp mobilen direkt i taket, den kanske blir för låg om du fäster den på en mohbilarm. Beroende på materialet i taket fäster du den antingen med en spik eller så får du borra upp en passande takkrok.

Är du pyssligt lagd kan du självklart designa och sätta ihop din egen mobil till spjälsängen som du har klippt, limmat, virkat eller sytt. Även då kan man använda sig av en färdig mobilarm som upphängningsanordning.

 

Övrigt

Har du svårt att bestämma dig i djungeln av alla fina sängmobiler är vårt tips att skaffa två stycken och använda den ena ovanför skötbordet, där ni förmodligen också kommer att spendera mycket tid. På så sätt får barnet något som distraherar/lugnar även där och vilket förmodligen underlättar blöjbytet J.

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Mer information.

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Om du förstår och samtycker till detta så fortsätter du att använda siten eller klickar på "Jag förstår" Vi och våra samarbetspartners använder cookies för att förbättra användbarheten på våra webbplatser och göra våra tjänster mer relevanta för dig

Stäng