madrass till spjälsäng

Madrass till spjälsäng

När du har monterat färdigt din spjälsäng och installerat sängbotten så är det tid för att lägga i madrass, madrasskydd och påslakan för att få hela sängen helt färdig innan barnet anländer.

Viktigt att tänka på när man väljer madrass till sin barnsäng.

Tänk på att inte köpa en madrass som är för tjock, detta är ett vanligt nybörjarmisstag då alla föräldrar givetvis vill sitt barns bästa så hamnar man lätt i tänket att barnet ska sova så mjukt som möjligt och då är det lätt att mjukare blir = tjockare madrass. Det finns flera anledningar till att man inte ska ha varken för tjock eller mjuk madrass till sin spjälsäng och barn.

Om du väljer en för tjock madrass så bidrar det effektivt att minska höjden på spjälorna, den höjd som blir över mellan spjälornas översta kant ner till madrassen, när barnet då blir äldre kommer det med hjälp av en tjockare madrass snabbare kunna göra försök att ta sig ur spjälsängen över spjälorna och riskera att falla ner och skada sig.

En för mjuk madrass speciellt i kombination med mycket filtar och täcken kan leda till överhettning för babyn samt det finns även risk för kvävning som kan minskas genom att välja en madrass med mer spänst och bärighet i vardagligt tal ”hårdare”.

  • Väl ej en för tjock madrass
  • Välj inte en för mjuk madrass
  • Ha inte för mycket filtar, täcken mm i sängen bara för att det ser fint ut.

Du kan läsa mer om säkerhet här.

 Madrass till 120cm spjälsäng

madrass spjälsäng
Madrass passande till spjälsäng. 475:-

Madrass till 120cm spjälsäng.

Du köper den här

  • Bredd: 60 cm
  • Längd: 120 cm
  • Djup: 8 cm
  • Material: Polyester
  • Färg: vit

Behaglig madrass som har god luftcirkulation och bra bärighet.

Fyllningen består av komprimerad återvunnen polyesterfiber som ger lagom spänst och bra bärighet. Den kan lätt göras ren i duschen vid 40 grader och utan tvättmedel, krama ur vattnet, vrid ej madrassen då det kan påverka dess form när den torkar.
Yttertyget består av ett lättskött avtagbart tyg som kan tvättas i 60 graders maskintvätt. Vi rekommenderar dock att man även kompletterar med ett madrasskydd.
NG Baby utvecklar och producerar bäddutrustning av högsta kvalité till baby, från egen fabrik i Emmaljunga. NG Baby ser alltid till barnets bästa och väljer material med stor omsorg för att din baby ska känna sig trygg och sova gott. Endast allergitestade råvaror används från leverantörer som är certifierade. NG Baby håller alltid sitt sortiment nytt och spännande i olika stilar, tack vare sitt samarbete med begåvade svenska designers, så att du kan inreda precis enligt din smak. Från NG Baby finner du madrasser, sittsäckar och puffar. NG Baby grundades 1959 av Nils Gerhard Jacobsen som till en början endast producerade madrasser för barn. Fabriken i Emmaljunga startades sedan upp och har sedan dess utvecklat och producerat bäddutrustning till baby.

 

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Mer information.

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Om du förstår och samtycker till detta så fortsätter du att använda siten eller klickar på "Jag förstår" Vi och våra samarbetspartners använder cookies för att förbättra användbarheten på våra webbplatser och göra våra tjänster mer relevanta för dig

Stäng